Захариева: Целта е на 26 юни Македония да започне преговори за ЕС

  • 16 юни 2018 17:21

  • 3325
  • 1
 Захариева: Целта е на 26 юни Македония да започне преговори за ЕС
© МВнР

Целта ни е на 26 юни Македония да започне преговори за членство в ЕС, а на 11 юли да стане член на НАТО.

Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в Скопие по време на официалното откриване на фестивала "One Love Tour 2018", информира Агенция "Фокус".

"Няма никакво време и съм убедена, че след подписването на договора между Македония и Гърция утре, на 26 юни, когато е съветът по общи въпроси, който аз председателствам, Македония ще получи „зелена светлина“. Нищо не спечелихме с този 27-годишен спор, нищо не спечелиха гражданите на двете държави преди подписването на договора за добросъседство. И само ще спечелим, ако на 26 юни Македония започне преговорите за членство. В противен случай рискуваме най-ранната следваща възможност да бъде в края на 2020 г. Не мисля, че македонският народ заслужава това", каза още Захариева. 

По думите й за България е приемливо всяко име.

"Ние сме ви признали първи, но това, което е важно за нас, е да няма териториални претенции. Но договорът за добросъседство ще продължи да важи. Целта на нашето председателство беше да направим процеса по прием на Македония в ЕС необратим", каза още Захариева.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.16 | 17:42

1
нато насила прилапва държави

Добави коментар

Водещи новини