Мая Манолова прави мрежа на омбудсманите на Балканите

  • 04 май 2018 07:31

  • 1041
  • 0
Мая Манолова прави мрежа на омбудсманите на Балканите
© Пресцентър на омбудсмана

Общественият защитник Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на инициира създаването на Балканска мрежа на омбудсманите, като събитието ще се проведе в края на м. юни, в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Това стана ясно по време на срещата на българския омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на със сръбския й колега Зоран Пашалич в гр. Димитровград на 3 май, Република Сърбия, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Тя беше в западната ни съседка по повод тържественото подписване на Споразумение за безвъзмездна финансова помощ, предоставена от Министерството на външните работи на Република България чрез посолството ни в Белград на омбудсмана на Сърбия.

Финансовата подкрепа е по проект „Увеличаване на достъпността на омбудсмана до граждани, които живеят във вътрешността на Сърбия“ и е на стойност 35 000 евро. Парите ще бъдат вложени в реализирането на мобилни приемни на сръбския омбудсман.

Българският омбудсман и сръбският й колега се договориха да организират съвместни приемни на терен с концентрация на българско национално малцинство от Западните покрайнини. По официални данни нашите сънародници в Република Сърбия наброяват 18 000 души.

„Ние обменихме много мисли и проблеми от работата с колегата омбудсман на Сърбия. Въпросите на гражданите от балканските страни са много сходни и много си приличат. Работим по едни и същи каузи и би било от изключителна полза, ако обменяме опит и мнения. Освен това гражданите на балканските страни непрекъснато пътуват и се появяват проблеми във връзка с пребиваването им в една или друга страна. Ако имаме комуникация помежду си бихме могли да бъдем полезни за бързото и адекватно решаване на възникнали въпроси – така наречените проблеми с трансграничен характер“, подчерта българският омбудсман.

По време на посещението си Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се поклони пред паметника на Васил Левски в Димитровград, срещна се с кмета Владица Димитров, както и с представители на гражданското общество.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини