Сърбия: Военният ни неутралитет не е пречка за сътрудничество с НАТО

  • 19 април 2018 16:10

  • 1670
  • 3
Сърбия: Военният ни неутралитет не е пречка за сътрудничество с НАТО
© gettyimages (архив)

Нашият военен неутралитет не е пречка за сътрудничеството ни с НАТО, каза сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде ТАСС.

Държавният глава на балканската страна се срещна с председателя на Парламентарната асамблея на Северноатлантическия пакт Паоло Али в Белград. "Нашата твърда позиция да не влизаме във военния съюз не е преграда за дълбоко сътрудничество. Ние сме много благодарни на континента на НАТО в Косово, който защитата сръбското население в областта", каза още той.

Али от своя страна подчерта важността на сътрудничеството между Пакта и Сърбия. "Ние уважаваме позицията на балканската държава и нейното право да определя как да работи с нас", каза той. Представителят на НАТО също посочи, че Сърбия играе важна роля за стабилността и сигурността в района на Западните Балкани.

НАТО през март 1999 г. започна операция срещу Сърбия. Поводът продължилите над 70 дни бомбардировки и ракетни обстрели бяха репресивните мерки спрямо албанското население в Косово, извършвани от тогавашния лидер на балканската страна Слободан Милошевич.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
опорна точка

2018.04.25 | 10:46

3
Лошо тролчета изроди мои лошоо!! Довчерашни келеши, сърбите и те искат да стават нормални хора? Путаша е бесен. Привикал е Решетников и му набива канчето че изтървал Балканите
един файтон двулични мърши

2018.04.20 | 11:45

2
Открай време това мръсно сръбско племе е играело курвенска роля в историята на Балканите ! Винаги са се въртели като мурви -- ту с единия , ту с другия победител, докато се нахендриха и се пръснаха на отделни племена
ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ СОРОСОИДИ

2018.04.19 | 19:12

1
МЪРШИ СА ТУК,ДА СИ ИЗКАРАТ ЖАЛКАТА НАДНИЦА.

Добави коментар

Водещи новини