МВнР приветства решението на Македония да ратифицира Договора за добросъседство с България

  • 15 януари 2018 14:38

  • 747
  • 1
МВнР приветства решението на Македония да ратифицира Договора за добросъседство с България
© Novini.bg

Министерството на външните работи на Република България приветства решението на парламента на Република Македония да ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави, съобщиха от дипломатическата ни централа.

С този акт се потвърждава волята за изграждане на добросъседски отношения, които са важен елемент от европейската перспектива на всички държави от Западните Балкани. Република България ще продължи да бъде активна в подкрепата си за европейската интеграция на Република Македония.

Това е стратегически избор на нашата държава, залегнал и в приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС. Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Македония е основан на споделени европейски ценности, които правят региона по-единен и по-силен, завършва документът на МВнР.

Днес депутатите от парламента в Скопие одобриха подписания на 1 август от българския премиер Бойко Борисов и македонския му колега Зоран Заев ключов документ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.02.09 | 21:29

1
На Балканите хората трябва да живеят вече в мир, да няма граници и всеки да се самоопределя от каква народност е. Да няма дискриминация между етносите.

Добави коментар

Водещи новини