Турция: Руски член на ИД е готвил атентат срещу американци с дрон

  • 10 август 2017 12:31

  • 1558
  • 3
Турция: Руски член на ИД е готвил атентат срещу американци с дрон
© getty

Силите за сигурност на Турция са задържали гражданин на Русия, който, както се твърди, е планирал с помощта на дрон да свали един от самолетите на САЩ, базирани във военната база Инджирлик, съобщи телевизия "Хабертюрк".

Според телевизията задържаният се казва Ренат Бакиев. Той е обвинен също във връзки с терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Засега няма реакция от страна на посолството на Руската федерация в Анкара, отбелязва ТАСС.

Бакиев е бил задържан преди време при преминаване в Турция от Сирия. След свалянето на американския самолет той възнамерявал да извърши и бомбено нападение, насочено срещу религиозната общност на алевитите (либерална мюсюлманска секта), посочва още "Хабер", цитирана от БТА

Валери Зайцев
1558 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.10 | 20:15

3
ТИЯ САМО НА БАБА МИ..ИД Е КРАВЕШКА ОРГАНИЗАЦИЯ ..И НЯКОЙ СИ ЩЕ СВАЛЯ САМОЛЕТИ ,ТОЧНО НА КРАВАРИЯ ..И ТО ПЕДАЛ ОТ ИД...АКО Е С ЦЕЛ ПРОВОКАЦИЯ ..ТАКА МОЖЕ..ПОСЛЕ КРАВИТЕ ДА МУЧАТ..
Крум Усаински-Крупник

2017.08.10 | 20:12

2
Цървули!!!ИД е създадена и финансирана от Кремъл!!!Ръководителите и са обучавани в СССР и Руслямистан!!!След арабите,най-многобройните членове на терористичната организация са от Руслямистан и бившите републики на СССР!!!Само че алкашите загубиха контрол над тях!!!
ДЪРТ ЧЕРВЕН ХЮМ

2017.08.10 | 17:45

1
ТИПИЧНО РУСКО ИМЕ ... МНОГО ОБИЧАМ ДА ГО ЛАПАМ ... НА РЯЗАНИ " БРАТУШКИ " И ДА ГЪЛТАМ ... МАТЕРИАЛА ... ЗАЩОТО ТАКИВА СА ОПОРНИТЕ ... ТОЧКИ ОТ ДРУГАРЯ ... РЕШЕТНИКОВ ТОЙ МИ ОБЕЩА 100 РУБЛИ АКО РЯЗАНИТЕ МЕ ... ИЗПЛЮЩЯТ ОТЗАД ... НЕ МИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ ... ЩЕ МУ ГИ ВЗЕ

Добави коментар

Водещи новини