Турските сили за сигурност иззеха 13 тона марихуана от кораб

  • 06 януари 2016 11:12

  • 1451
  • 0
Турските сили за сигурност иззеха 13 тона марихуана от кораб
© Getty Images/Guliver

Турските сили за сигурност са иззели 13 тона марихуана от кораб, плаващ под боливийски флаг, в международни води недалеч от либийския бряг, предаде Анадолската агенция, информира БТА.

Според информация на турското министерство на вътрешните работи наркотиците били открити при операция на турските сили за сигурност, извършена късно снощи с подкрепа по въздух.

Извършената акция е първата операция, която Турция е осъществила в международни води, отбелязва турската телевизия НТВ.

Според информацията на турското министерство на вътрешните работи отделът за борба с трафика на наркотици към турската полиция е получил информация за кораба, плаващ под боливийски флаг, и се е свързал с турската брегова охрана, посочва Анадолската агенция.
Турската брегова охрана е установила локацията на кораба на 3 януари, след което била предприета операция за задържането му с участието на самолет и кораб.

Извършването на акцията е било одобрено от турското министерство на външните работи. Операцията е била осъществена в сътрудничество с боливийското правителство и в съответствие с Конвенцията на ООН срещу незаконния трафик на наркотици и психотропни вещества.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини