Уволниха чистачка за обида на турския президент Реджеп Ердоган

  • 10 март 2015 10:40

  • 2354
  • 0
Уволниха чистачка за обида на турския президент Реджеп Ердоган
©

Чистачка в частна фирма бе уволнена заради обида към турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и премиера на страната Ахмет Давудоглу, пише местният в. Хюриет.

Дирекцията за обществено здраве в западната провинция Чанаккале е изпратила писмо до частна фирма, която била наета да поддържа чистота в институцията. В документа се посочва, че една от служителките на компанията в съобщения във Facebook е отправяла обидни реплики към държавния глава на ръководителя на кабинета в Анкара. Властите призовали мениджмънта на фирмата да предприеме необходимите действия и да уволни жената.

Управата на компанията отказала да се подчини на искането на властите, като се позовала на свободата на изразяване. По-късно обаче е бил обявен нов търг за обществената поръчка и наддаването е било спечелено от друга фирма. Новите подизпълнители освободили от длъжност служителката.

Няколко души наскоро бяха задържани и разпитвани заради обиди към преплаващите в страната. Мис Турция 2006 г. Мерве Бюйюксарач е една от тях, припомня медията.

Валери Зайцев
2354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини