Вдовицата на Слобо: Нямам активи в чужбина

  • 30 октомври 2014 15:22

  • 2682
  • 0
Вдовицата на Слобо: Нямам активи в чужбина
©

Нямам никакви активи извън Сърбия, каза вдовицата на бившия президент на Югославия Слободан (Слобо) Милошевич – Миряна (Мира) Маркович, предаде ТАСС.

По този начин бившата първата дама на западната ни съседка отрече твърденията на медии в родината си, че след като напуснала Сърбия и се е установила в Москва е изнесла пари и ценности. Тя нарече обвиненията нелепи и заяви, че няма никакви имоти извън Сърбия. "Имаме къща в източния град Пожаревац, където е роден и погребан съпругът ми, и апартамент в Белград, който ни бе отнет. Преживявахме с наема, но сега вече ни е много трудно", разказа тя. Маркович допълни, че получава инвалидна пенсия равна на 487 евро. "Слобо бе сигурно единственият президент без право на пенсия. Всички слухове за това, че сме изнесли от Сърбия пари и ценности не са верни. Пристигнах в руската столица с три чифта очила, два пуловера и опаковка лекарство срещу висока температура", каза още жената на бившия държавен глава.

Милошевич ръководеше Югославия от 1990 до 2000 г., когато бе свален и предаден на Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. Той бе намерен в мъртъв в килията си в холандския град на 11 март 2006 г. Мира и Слободан бяха женени от 1971 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини