Обратен завой властта в Турция: Започна разследване на сблъсъците в парка Гези

  • 27 юни 2013 09:32

  • 1584
  • 0
Обратен завой властта в Турция: Започна разследване на сблъсъците в парка Гези
©

Турското правителство нареди да бъде започнато разследване на насилието при сблъсъците между протестиращите и полицията истанбулския парк Гези.

Решението на кабинета на Реджеп Тайип Ердоган се възприема като изненадваща стъпка на фона на предишните изказвания на премиера, който защитаваше служителите на реда, коментира Си Ен Ен. Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) предвижда през 2013 година е предвидено сформирането на специална група от депутати, учени, различни специалисти и представители на медиите, която да изследва от начало докрай всички аспекти на този въпрос.

За тази цел днес в Истанбул се провежда работна среща на тема „Турция, демокрацията и последните 20 дни”, председателствана от заместник-генералния председател на ПСР Сюлейман Сойлу. Ще бъдат обсъдени причините; резултатите; обществената атмосфера, породена от събитията; стъпките, които трябва да бъдат предприети през следващия период. Ще бъдат оценени и конкретни стъпки в името на по-задоволителния начин на поддържане на връзките на държавата с обществото и с всеки отделен индивид.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини