Ирак отрече да е анулирал договор за доставка на оръжие от Русия

  • 11 ноември 2012 09:45

  • 628
  • 0
Ирак отрече да е анулирал договор за доставка на оръжие от Русия
©

Министерството на отбраната на Ирак опроверга информация за анулирането на договор за доставки на оръжие от Русия на стойност 4,2 милиарда долара, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Никой не е отменил сделката, договорът се изпълнява", заяви на пресконференция в Багдад вчера министърът на отбраната на Ирак Садун ад Дулайми. Той добави, че в момента се водят преговори за намаляване на стойността на договора, за да се постигане по-изгодна оферта. "Ирак вече получи предложение, което проучва, и в срок от 30 дни трябваше да стигнем до окончателен договор, но имаше забавяне, затова трябва да се проведат нови преговори", заяви министърът. Във връзка с твърденията за корупция, той уточни, че Ирак все още не е превел нито динар на руската страна и все още не е задействана нито една клауза от договора.

Според министъра медийният шум по темата има за цел да лиши Ирак от оръжейни договори. Вчера световните агенции съобщиха, позовавайки се на иракски представител, че Ирак се отказва от оръжейната сделка с Русия на стойност 4,2 млрд. долара заради подозрения за корупция. Сделката, сключена през октомври, включва изтребители МиГ-29, бойни хеликоптери Ми-28НЕ и ракетно-артилерийски системи "Панцер-С1Е", посочват руски медии, цитирани от ДПА. Чрез нея Русия става вторият по големина доставчик на оръжия за Ирак след САЩ.

Последвайте канала на

БТА
628 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини