Тайван се готви за военновременно разпределение на храна и ресурси

  • 22 октомври 2024 14:28

  • 331
  • 1
Тайван се готви за военновременно разпределение на храна и ресурси
© pixabay

Тайванското правителство предостави подробности за плана си за осигуряване на храна в случай на война, съобщавайки, че ежемесечно прави инвентаризация на ключови доставки като ориз, предава "Ройтерс".

Тайпе рядко показва на обществеността подобни документи. Плановете предвиждат подходящо съхранение на хранителни ресурси по цялата територия на острова, за да се намалят рисковете от атаки при евентуална китайска блокада.

Китай, който смята Тайван за своя територия, често провежда военни учения около острова, включително блокади на ключови пристанища. Въпреки тези заплахи, Тайван отхвърля претенциите на Пекин, пише news.bg.

Ново китайско военно учение с бойна стрелба край Тайван

Според доклад на тайванското министерство на земеделието, оризовите запаси на острова са достатъчни за поне седем месеца, а при криза ще бъдат въведени станции за разпределяне на хранителни продукти. Островът също така планира да използва повече земя за отглеждане на сладки картофи, соя и свежи зеленчуци, както и да увеличи аквакултурното производство.

Министерството допълва, че ако морският риболов бъде прекратен, ще има достатъчно запаси за рибовъдството в затворени водоеми за повече от три месеца. Тайван също така планира да създаде работна група, която ще следи за сигурността на хранителните запаси.

Последвайте канала на

Калина Христова
331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Китайст

2024.10.22 | 16:26

1
Гответе се слугинчета на отвъдокееанскитте бандити,защото скоро ще ядете големия ,китайски "чеп"!

Добави коментар

Водещи новини