Папата отслужи литургия в Източен Тимор пред 600 000 богомолци

  • 10 септември 2024 12:21

  • 182
  • 1
Папата отслужи литургия в Източен Тимор пред 600 000 богомолци
© GettyImiges

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отслужи днес голяма литургия в парк на 8 километра от центъра на Дили, столицата на Източен Тимор, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Според Ватикана на месата са присъствали около 600 000 богомолци. Дошли са и хора от провинция Западен Тимор в Индонезия. Така аудиторията излиза колкото половината на населението на Източен Тимор, възлизащо на 1,3 милиона души.

Литургията беше отслужена в Парка на мира под жежко слънце и при температура от 31 градуса. За да се предпазят от изпепеляващите слънчеви лъчи, много богомолци носеха чадъри на бели и жълти ивици, двата официални цвята на Ватикана.

В същия парк през 1989 г. литургия отслужи папа Йоан Павел Втори, а сега там има негова статуя.

Папа Франциск пристигна на посещение в Източен Тимор

Днес много богомолци очакваха папата още от ранни зори в парка.

Литургията не мина без проблеми. Преди началото й полицията премести сергии на амбулантни търговци покрай пътя, по който трябваше да мине папата. Някои от тях се оплакаха, че полицаите са били прекалено груби. Журналистка, заснела случващото се, е била задържана за 4 часа, а на друга е бил конфискуван телефонът.

След Източен Тимор папата ще посети Сингапур, последен етап от обиколката му в четири страни от Азия и Океания, отвела го вече в Индонезия и Папуа Нова Гвинея.

Последвайте канала на

Калина Христова
182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.10 | 13:35

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини