Протестиращи блокират железопътни линии и спират автобуси в Източна Индия след изнасилването и убийството на млада лекарка

  • 28 август 2024 08:14

  • 413
  • 1
Протестиращи блокират железопътни линии и спират автобуси в Източна Индия след изнасилването и убийството на млада лекарка
©

Протестиращи блокираха днес железопътни линии, спираха автобуси и скандираха лозунги в източния индийски щат Западна Бенгалия в последния от поредица протести, които разтърсиха щата след изнасилването и убийството на млада лекарка, предаде Ройтерс.

Полицията използва вчера сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне протестиращите, които се бяха насочили към сградата на щатския секретариат.

Това накара партия Бхаратия Джаната на премиера Нарендра Моди, която е в опозиция в Западна Бенгалия, да призове за 12-часова обща стачка днес в знак на протест срещу „полицейските зверства“,цитирани от БТА.

Хиляди протестиращи са блокирали пътища и железопътни линии, поради което магазините не можаха да отворят днес, а властите се подготвяха за още протести през деня.

Брутално сексуално насилие над две 4-годишни момичета запали Индия

Висш полицейски служител каза, че са били разположени 5000 полицаи, за да потушат всяко насилие в Западна Бенгалия.

Във вторник протестиращите, много от тях студенти, поискаха оставката на главния министър на щата Мамата Банерджи, твърда противничка на Моди, заради начина, по който е действала, след като на 9 август беше изнасилена и убита 31-годишна лекарка специализантка в държавна болница в столицата на щата Колката.

Нападението срещу лекарката е предизвика възмущение в национален мащаб, подобно на масовите протести през 2012 г. след груповото изнасилване на 23-годишна студентка в движещ се автобус в Делхи.

Активисти на кампанията казват, че жените продължават да страдат от високи нива на сексуално насилие въпреки по-строгите закони.

Полицейски доброволец е задържан за изнасилването и убийството на младата лекарка, а федералната полиция пое разследването на случая.

Последвайте канала на

Калина Христова
413 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.28 | 08:45

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини