Въоръжени лица убиха 23-ма пътници при нападение в Югозападен Пакистан

  • 26 август 2024 08:58

  • 273
  • 0
Въоръжени лица убиха 23-ма пътници при нападение в Югозападен Пакистан
© Getty images (архив)

Въоръжени лица застреляха 23-ма пътници, след като ги идентифицирали и извадили от автобуси, превозни средства и камиони при едно от най-смъртоносните нападения в размирния Югозападен Пакистан, съобщиха полицията и официални лица, предаде АП, цитирана от БТА.

Убийствата са извършени през нощта в Кусакхаил, район в провинция Белуджистан, съобщи висшият полицейски служител Аюб Ачакзай.

Нападателите са опожарили най-малко 10 превозни средства, преди да избягат от мястото на нападението.

Министърът на вътрешните работи Мохсин Накви нарече нападението "варварско“ и се зарече, че тези, които стоят зад него, няма да избегнат правосъдието.

Засега не са отправени обвинения за извършеното към конкретни лица, но сепаратистите в Белуджистан често убиват работници и други лица от източната част на страната - Пенджаб, като част от кампанията за принуждаването им да напуснат провинцията.

Самоубийствен атентат в Пакистан, има загинали чужденци

За повечето от тези предишни убийства са обвинявани забранената Армия за освобождение на Белуджистан и други групировки, които искат независимост от централното правителство в Исламабад. В тази провинция също има и бойци ислямисти.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини