Първата дама на Северна Корея диктува модата

  • 06 септември 2012 18:23

  • 3572
  • 0
Първата дама на Северна Корея диктува модата
©

Първата дама на Северна Корея се превърна в модна икона и севернокорейските жени започнаха да копират стила й, отбелязва ИТАР-ТАСС, като се позовава на южнокорейския вестник "Чосун".

По улиците на Пхенян младите дами се разхождат с къси поли и бижута, наподобяващи на тези, с които съпругата на Ким Чен Ун - Ли Су Чжу, се появи на няколко прояви.

Новата първа дама наложи стила и на брошките със специфични форми, например на цветя. Неотдавна тя се появи дори с панталон, което доскоро беше забранено на жените в страната.

Първата дама наруши и табуто на прозрачните блузи и на блузите без ръкави, за които се смята, че противоречат на моралните принципи в страната.

Наскоро при поклонение пред паметник на Ким Чен Ир половинката на новия севернокорейски лидери носеше огърлица на Тифани на стойност 4250 долара. Тя предпочита също така да носи и дамска чанта на Кристиан Диор за 1600 долара и часовник на Мовадо на 1100 долара.

Първата дама е родена през 1989 г. и е учила в художественото училище Кумсун, посещавано от децата на пхенянския елит. Южнокорейското издание "Чосун" посочва, че тя е израснала в привилегировано семейство и може би не си дава сметка как живеят обикновените й сънародници.

Последвайте канала на

БТА
3572 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини