Шестима убити след отравяне с цианид в луксозен хотел в Банкок

  • 17 юли 2024 09:42

  • 397
  • 0
Шестима убити след отравяне с цианид в луксозен хотел в Банкок
© pixabay

Отравяне с цианид вероятно е причината за смъртта на шестима чужденци, чиито тела бяха намерени в стая в луксозен хотел в Банкок, като заподозреният убиец е сред мъртвите, съобщи в сряда тайландската полиция, цитирана от "Ройтерс".

Смъртоносният химикал е открит върху чаши и чайник в стаята на луксозния хотел Grand Hyatt Erawan, а интервюта с роднини на загиналите разкриват, че е имало спор за дълг, свързан с инвестиция, каза полицията.

Шестимата са от виетнамски произход, двама от които са граждани на САЩ, и са открити мъртви късно във вторник. Федералното бюро за разследване на САЩ е подпомогнало полицията в разследването, каза полицията.

Тайланд се прицели в членство в БРИКС

"Намерихме цианид в чашите за чай", каза на пресконференция Триронг Фиупан, командир на отдела за доказателства в тайландската полиция.

Резултатите от аутопсията се очакват на следващия ден, съобщиха от полицията.

Правителството на Виетнам заяви, че посолството му в Банкок тясно координира с тайландските власти по случая, докато Държавният департамент на САЩ заяви, че наблюдава ситуацията и местните власти са отговорни за разследването.

Управляваният от Erawan Group Grand Hyatt Erawan, разполага с над 350 стаи и се намира в популярен туристически квартал, известен с луксозни магазини и ресторанти.

Последвайте канала на

Калина Христова
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини