Президентът на Южна Корея: Търговията с оръжия между Северна Корея и Русия е заплаха за световния мир

  • 10 юли 2024 09:25

  • 823
  • 2
Президентът на Южна Корея: Търговията с оръжия между Северна Корея и Русия е заплаха за световния мир
© gettyimages

Търговията с оръжия между Северна Корея и Русия е заплаха за световния мир, заяви вчера южнокорейският президент Юн Сук-йол, цитиран от Ройтерс.

Според южнокорейския лидер е необходимо либералните демокрации да са силни и да са помежду си в съюзнически отношения, за да бъде опазена свободата от "безразсъдните елементи".

Юн каза това на Хаваите, където се срещна с командира на Индийско-тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ адмирал Самюъл Папаро, съобщи канцеларията на южнокорейския президент, пише БТА.

Пхенян заяви, че Южна Корея, САЩ и Япония са формирали "азиатска версия на НАТО"

"Северна Корея е заплаха за мира не само на Корейския полуостров, но и в световен мащаб, посредством незаконната търговия на оръжия с Русия", каза Юн.

Южнокорейският президент посети Хаваите на път за срещата на лидерите на страните от НАТО във Вашингтон.

Опасенията във връзка с нарастващата военна мощ на Северна Корея се изостриха, след като Пхенян сключи споразумение с Русия миналия месец, което включва договорки в сферата на отбраната, изтъкна Юн Сук-йол.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
823 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.10 | 14:33

2
Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам--> da.gd/wirex
само

2024.07.10 | 11:17

1
само янките и васалите им могат да търгуват с оръжие. другите трябва да гледат и да слушкат

Добави коментар

Водещи новини