Шанхай намалява началната вноска за жилищни кредити

  • 27 май 2024 16:44

  • 327
  • 2
Шанхай намалява началната вноска за жилищни кредити
© Pixabay

Китайският финансов център Шанхай намали коефициента на първоначалната минимална вноска и минималния праг по ипотечни заеми. Големите китайски градове следват политиката, определена от правителството в Пекин, за да помогнат за възстановяването на изпадналия в затруднения сектор на недвижимите имоти в Китай, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

Коефициентът на минимална първоначална вноска за покупка на първи дом ще се понижи до 20 процента.

Съотношението за покупка на втори дом се намалява до 30 процента за крайградските райони и до 35 процента за останалата част от града. Новите разпоредби влизат в сила от утре, 28 май.

Турция налага солени глоби за нерегламентирано отдаване на жилища под наем

Правителството на Китай позволи на местните власти да намалят съотношението на минималната първоначална вноска и да вземат свои собствени решения за нивата на ипотечните лихви.

Досега съотношението на първоначалната вноска за покупки на първо жилище в Шанхай бе 30 процента, а на второ жилище – в диапазона от 40 до 50 процента.

Градът също така ще облекчи ограниченията за закупуване на жилища за жители на други райони на страната, като съкрати броя на годините на социални осигуровки и плащания на данък върху дохода, необходими, за да могат евентуалните купувачи да отговоря на условията за покупка на жилище. Шанхай ще премахне и ограниченията за закупуване на жилища от разведени двойки.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.27 | 17:16

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
dasdas

2024.05.27 | 18:12

2
да бе да

Добави коментар

Водещи новини