Тайланд призова хунтата в Мианма да намали насилието

  • 12 април 2024 14:55

  • 319
  • 1
Тайланд призова хунтата в Мианма да намали насилието
© Getty Images/Guliver

Тайланд е изпратил послания до хунтата на Мианма за намаляване на насилието, заяви днес външният министър на страната и добави, че се подготвя за притока на хора, които преминават в страната след превземането на граничен град от бунтовниците, предаде Ройтерс.

Парнпри Бахида-Нукара заяви, че Тайланд също така работи с членовете на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) за изпълняване на спрения мирен план за Мианмар, известен като Консенсус в пет точки.

"Тайланд иска да види мир и диалог", каза Парнпри пред журналисти след посещение в Мае Сот, който се намира от другата страна на границата срещу мианмарския град Миавади, изтръгнат от военния контрол от противници на хунтата, начело с бунтовническата група Каренски национален съюз (KНС).

Хунтата в Мианма ограничава контактите между политическите партии и чуждестранни организации

Той добави, че Тайланд обмисля алтернативни търговски маршрути в случай на затваряне на пътища, причинено от боевете.

Непрекъснат поток от хора, някои от които се страхуват от въздушни удари, образува днес опашка на граничен пункт с Тайланд.

Според анализатори загубата на града лишава хунтата, която и без това се бори с намираща се в свободно падане икономика, от жизненоважни приходи от гранична търговия и същевременно засилва бунтовническите групировки, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.12 | 17:44

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини