Атентатор самоубиец се вряза в конвой в Пакистан

  • 26 март 2024 20:56

  • 7670
  • 3
Атентатор самоубиец се вряза в конвой в Пакистан
© Gettyimages

Атентатор самоубиец с автомобил се вряза в конвой от китайски инженери, работещи по проект за язовир в северозападен Пакистан. Шестима души са загинали, обяви полицията. Това е третата голяма атака срещу китайските действия в южноазиатската страна за седмица, предаде БТВ.

Първите две атаки бяха насочени към пакистанска военновъздушна база и стратегическо пристанище, използвано от Китай в югозападната провинция Белуджистан, където Пекин инвестира сериозно в инфраструктурни проекти.

Китайските инженери са били на път от Исламабад към лагера си на строителната площадка на язовира в Дасу в провинция Хайбер Пахтунхва, каза началникът на регионалната полиция.

Най-малко 40 загинали при самоубийствен атентат на политически митинг в Пакистан

„Конвоят се е състоял от 12 автомобила, включително автобуси с китайски работници. Колата, в която е бил атентаторът, се врязва в автобус, който пада в дере. Петима китайци и шофьорът, който е от Кохистан, са загинали“, обясни Аднан Кан, помощник-комисар в град Бешам.

Китайски инженери работят по редица проекти в Пакистан, като Пекин инвестира над 65 милиарда долара в инфраструктурни дейности като част от Китайско-пакистанския икономически коридор в рамките на по-широкия мегапроект на Пекин – „Един пояс, един път“.

Никой не е поел отговорност за нападението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иванчо

2024.03.27 | 03:49

3
Аман от тъпи русофили!Що не се изнесете при Путин бе,да не мърсите атмосферата при нас!??????

2024.03.26 | 23:48

2
САЩ & UK НАТО започнаха Терористична Война срещу РОССИЯ. СКОРО идва КРАЯТ на НАТО, ЕС и ОИСР! С техният край идва и КРАЯТ на БГ ПРОСТИТУТКИТЕ ИМ!

2024.03.26 | 22:05

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини