Индия тръгва към шестседмични парламентарни избори

  • 16 март 2024 19:13

  • 768
  • 2
Индия тръгва към шестседмични парламентарни избори
© Getty Images/Guliver

Индийското правителство обяви днес, че парламентарните избори в страната ще започнат на 19 април, като резултатите се очакват на 4 юни, предаде Асошиейтед прес.

Гласуването ще продължи над шест седмици в седем фази, като различните щати ще гласуват по различно време. Близо един милиард души (над 10% от световното население) ще изберат 543 депутати с петгодишен мандат в долната камара на парламента.

Премиерът Нарендра Моди и неговата националистическа Индийска народна партия („Бхаратия Джаната“) се стреми към трето последователно правителство, борейки се срещу широк съюз от около 20 опозиционни партии, водени от Индийския национален конгрес.

Индийският премиер: Индия е приятел на света

Според Ройтерс Моди и партията му са влезли в предизборен режим месеци преди датите на изборите да бъдат обявени. Премиерът почти ежедневно пътува из страната, за да открива нови обекти, да участва в религиозни събития и да изнася публични речи, на които изтъкна икономическия растеж по време на управлението си, инвестициите в инфраструктурата и социалните програми за бедните. Същевременно опозицията критикува Моди за високата безработица, проблемите в селските райони и религиозната поляризация в обществото, итбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
768 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:56

2
❤️ Г­­о­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­о­­м­­­и­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­­и­ ­о­­­ч­­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­­­U­­­N

2024.03.16 | 23:25

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини