Мощно торнадо връхлетя Индонезия

  • 22 февруари 2024 13:38

  • 215
  • 1
Мощно торнадо връхлетя Индонезия
© pixabay

Индонезийските власти съобщиха, че страната е била връхлетяна от мощно торнадо, каквото преди не е било регистрирано на нейна територия. Ранени са 33 души и са нанесени материални щети, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

След като вчера мощните ветрове преминаха през град Сумеданг в западната част на остров Ява, климатологът в Националната агенция за иновации и проучване Ерма Юлихастин заяви, че службата ще „симулира и изследва торнадото“. В социалната мрежа "Екс" тя заяви, че подобни бури често стават в северното полукълбо, но тези в Индонезия досега са били значително по-слаби. 

Индонезийската агенция за справяне с последиците от бедствията съобщи, че повечето пострадали са леко ранени. На публикуваните от място видеоклипове се вижда как ветрове засмукват покрив на фабрика, дърветата по централната улица на Сумеданг се огъват силно и фасадата на магазин се срутва.

Торнадо удари Кипър

Последвайте канала на

Калина Христова
215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 17:12

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини