Деветдесет и две са вече жертвите на свлачището в златодобивно селище във Филипините

  • 15 февруари 2024 15:54

  • 246
  • 1
Деветдесет и две са вече жертвите на свлачището в златодобивно селище във Филипините
© GettyImiges

Броят на жертвите на свлачището в златодобивно селище до град Мако в южната част на Филипините достигна до 92 души, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на местните власти от днес. Агенцията допълва, че издирванията на хора в неизвестност продължават.

Представители на властите в провинция Давао де Оро уточниха, че 36 души все още не са открити, след като на 6 февруари свличане на част от планинския склон към село Масара, близо до Мако, затрупа къщи в района.

Поройни дъждове се изливат в Давао де Оро в последните седмици, предизвиквайки наводнения и свлачища и принуждавайки много семейства да напуснат домовете си.

Тайфун удари Филипините

Филипинската армия, подпомогната от американски военни части, се включи в спасителните операции на местата на свлачището.

Последвайте канала на

Калина Христова
246 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.15 | 17:24

1
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини