Двама загинали при протести в Северна Индия

  • 09 февруари 2024 12:17

  • 162
  • 1
Двама загинали при протести в Северна Индия
© Pixabay

Двама души са загинали и над 80 са ранени, трима от които сериозно, при протести, прераснали в насилие, в град Халдвани в северния индийски щат Утаракханд, след като правителството стартира кампания по разрушаване на незаконен строеж, предаде Ройтерс.

Насилието е избухнало в четвъртък, след като щатските власти са пристигнали да разрушат нерегистрирано ислямско религиозно училище. Те са били посрещнати от недоволни местни жители, които са започнали да ги замерят с камъни. 

Първият министър на Утаракханд Пушкар Синг Дхами заяви, че властите ще предприемат „най-строги мерки срещу „бунтовниците и бандитите“ и че полицията е действала според правилата за справяне с вълнения, пише БТА.

Срути се тунел с 40 работници в Индия

Представители на опозиционната партия Индийски национален конгрес обвиниха властите в „прибързани действия“ и че е трябвало да вземат предвид общественото мнение в областта. 

В град Халдвани е обявен полицейски час. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
162 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.09 | 12:52

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини