Пътници в Китай блокирани от снега в навечерието на Лунната нова година

  • 06 февруари 2024 11:23

  • 900
  • 2
Пътници в Китай блокирани от снега в навечерието на Лунната нова година
© Getty Images

Необичайно обилните снеговалежи и застудяване доведоха до големи задръствания, както и до отмяна на влакове и полети в Централен Китай по време на пика на трафика преди Лунната нова година, която този път се пада на 10 февруари, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Според официалните съобщения провинциите Хънан, Хубей и Хунан са особено засегнати. Натрупалият сняг е блокирал магистрали в района, като според местни медии някои пътуващи са останали блокирани 10 часа. 

На гарата в Ухан заради снега и леда са били отменени десетки влакове. Летището в града е временно затворено. Има един загинал и няколко ранени, след като вчера покривът на магазин в град Иян в провинция Хунан се е срутил под тежестта на снега.

Лунната нова година е един от най-важните обществени празници в Китай. Всяка година милиони хора, които работят или учат далеч от домовете си, предприемат дълги пътувания в цялата страна, за да прекарат празниците с близките си.

Силен снеговалеж доведе до анулирането на най-малко 100 полета на летищата в Токио

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
900 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 11:08

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­­щ­­и­­ ­м­­о­­м­и­­­ч­­е­­­т­а­­­ ­­в­и­­ ­­о­­ч­а­к­­в­а­­т ­-­ X­­­1­­8­­­.­­F­U­­N

2024.02.06 | 15:40

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини