САЩ и Южна Корея ще изготвят съвместни насоки за ядрена защита срещу Северна Корея

  • 16 декември 2023 06:42

  • 706
  • 1
САЩ и Южна Корея ще изготвят съвместни насоки за ядрена защита срещу Северна Корея
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Съединените щати и Южна Корея планират да изготвят съвместни насоки за стратегията за ядрена отбрана до средата на следващата година и да създадат интегрирана система за възпиране на ядрените оръжия на Северна Корея, съобщи днес Йонхап.

Вашингтон и Сеул са решили до следващата година да завършат изготвянето на цялостни насоки за това как заедно да сдържат и да отговорят на ядрената заплаха на Пхенян, съобщи Йонхап, като се позова на заместник-съветник по националната сигурност на Южна Корея, който говори пред репортери в САЩ.

Очаква се ръководството да включва методите за обмен на поверителна информация, свързана с ядрените оръжия на Северна Корея, процеса на консултации в случай на ядрена криза и каналите за комуникация в реално време между лидерите на двете страни, се казва в съобщението, предава БТА.

Южна Корея с предупреждение към КНДР: Ще настъпи ад на унищожението!

Очаква се също така САЩ и Южна Корея да включат учения за ядрени операции в съвместните военни учения през следващата година.

Северна Корея може да изстреля тестово този месец междуконтинентална балистична ракета, която представлява ядрена заплаха независимо от нейния обсег, тъй като може да носи ядрена бойна глава.

Северна Корея е разработила и тествала редица балистични ракети, които могат да достигнат цели в Южна Корея, Япония и континенталната част на САЩ.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
706 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.16 | 13:28

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини