Земетресение с магнитуд 6,9 разлюля южните части на Филипините

  • 04 декември 2023 07:27

  • 403
  • 1
Земетресение с магнитуд 6,9 разлюля южните части на Филипините
©

Земетресение с магнитуд 6,9 разлюля южните части на Филипините, съобщи Геофизичният институт на САЩ (USGS), цитиран от Франс прес.Това е поредният от серия трусове в района през уикенда.

Земетресението е станало малко преди 04:00 ч. местно време (понеделник - 20:00 ч. по Гринуич днес) на дълбочина 30 километра. Епицентърът му е бил на около 70 км североизточно от община Хинатуан, на остров Минданао.

Регистрираха трусове в Източна Сърбия

Филипинският институт по вулканология и сеизмология заяви, че няма опасност от цунами.

Малко по-късно американският геофизичен институт отчете още едно земетресение, с магнитуд 5,4, на 28 км източно от Арас-Асан и на дълбочина 43 км.

В събота земетресение с магнитуд 7,6, последвано от няколко силни вторични труса, разлюля остров Минданао, при което загинаха най-малко двама и бяха ранени четирима души.

Земетресение с магнитуд 6,7 стана в района на 17 ноември. Тогава загинаха най-малко девет души.

Филипините се намират в района на тихоокеанския "огнен пръстен" (зона на интензивна сеизмична и вулканична дейност) и земетресенията там са почти ежедневни. Повечето от тях обаче са твърде слаби, за да бъдат усетени от хората.

Последвайте канала на

Нора Виткова
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:56

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини