Северна Корея заяви, че ще разглежда евентуална намеса в работата на сателитите си като обявяване на война

  • 02 декември 2023 09:23

  • 748
  • 6
Северна Корея заяви, че ще разглежда евентуална намеса в работата на сателитите си като обявяване на война
© Gettyimages/архив

Северна Корея заяви днес, че ще разглежда евентуална намеса в работата на сателитите си като обявяване на война, предаде Ройтерс.

Пхенян ще реагира при всеки опит на САЩ да се намесят в работата на сателита, като засегне изправността на американските разузнавателни сателити, заяви говорител на севернокорейското министерство на отбраната, цитиран от севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

"Ако САЩ нарушат правата на една суверенна държава, като използват като оръжие най-новите технологии по незаконен и несправедлив начин, КНДР ще обмисли предприемането на ответни действия за отбрана, като засегне или елиминира изправността на американските шпионски сателити", казва още севернокорейският представител.

КНДР е съкращението на официалното название на Северна Корея - Корейска народнодемократична република, пояснява БТА.

Северна Корея съобщи, че на 21 ноември е изстреляла първия си разузнавателен сателит.

Говорител на Космическите сили на САЩ, в отговор на въпрос дали Вашингтон може да прекъсне разузнавателната дейност на севернокорейския сателит, заяви, че САЩ могат да повлияят на космическите възможности на враждебни страни посредством набор от различни средства, съобщи американската медия Радио "Свободна Азия".

Последвайте канала на

Десислава Станева
748 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...СКАПАН ПЕДАЛ СЪМ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО

2023.12.17 | 19:36

6
При прегледа преди постъпването в следствения арест и после при престоя е установено, че Блажев се намира в ясно съзнание, контактен, всестранно добре ориентиран, без тежки разстройства на мислите. Становището на психиатъра е, че липсват пречки от медицинско естество да му бъде наложена мярка задържане под стража. Той препоръча да бъде настанен в психиатричното отделение на затвора, където ще бъде наблюдаван в клинична обстановка, като това ще помогне на експертизата да се установи психичното му състояние.

2023.12.02 | 13:30

5
Храбрият корейски народ почти сам победи сАЩ

2023.12.02 | 12:38

4
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.02 | 09:42

1
България заслужава Ким

2023.12.02 | 11:12

3
Ние си имаме тиквуня, той е по разрушителен от Ким.
Бояджията

2023.12.02 | 10:51

2
Респект

Добави коментар

Водещи новини