13 души загинаха при пожар в хостел в Казахстан

  • 30 ноември 2023 10:54

  • 215
  • 1
13 души загинаха при пожар в хостел в Казахстан
© pixabay

Тринадесет души загинаха днес при пожар в най-големия град в Казахстан - Алмати, съобщи местната служба за извънредни ситуации, цитирана от Ройтерс.

Огънят е пламнал рано тази сутрин в триетажна сграда, чиито приземни и сутеренни нива се ползват като хостел, където по това време е имало 72 души. Жертвите са починали от отравяне с въглероден окис. Останалите 59 души са успели да напуснат навреме сградата.

Частично бедствено положение: Пожар остави 24 семейства на улицата в Стара Загора

"На 30 ноември в 5:33 ч. сутринта (1:33 ч. българско време) постъпи сигнал за пожар на улица "Шарипов". Първият спасителен екип е пристигнал на мястото за седем минути. В момента на идването му е горял пожар на долните нива на сградата", се казва в официалното изявление на градската управа, цитирано от ТАСС.

На мястото на трагедията работят 46 служители на аварийните служби, а са мобилизирани 13 единици специализирана техника.

Последвайте канала на

Нора Виткова
215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 11:32

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини