Японската космическа агенция е била подложена на кибератака

  • 29 ноември 2023 10:04

  • 179
  • 2
Японската космическа агенция е била подложена на кибератака
© GettyImiges

Японската космическа агенция е била подложена на кибератака, но информацията, до която хакерите са достигнали, не е включвала нищо важно по отношение на ракетни и сателитни операции, обяви в сряда говорител на Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA), предаде Ройтерс.

Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на страната потвърди в сряда пред медиите, че една от мрежовите услуги на Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) е претърпяла хакерска атака.

От министерството подчертаха, че въпросният атакуван сървър не е съдържал информация за ракетни и сателитни операции на Япония и настояха, че възможността за изтичане на поверителна информация е минимална.

"Имаше възможност за неоторизиран достъп чрез използване на уязвимостта на мрежовото оборудване", отбеляза говорителят на JAXA, отказвайки да разясни подробности, като например кога е извършена самата кибератаката.

Космическата агенция е научила за възможността за неоторизиран достъп, след като е получила информация от външна организация и след проведе вътрешно разследване, посочи нейият говорител, отказвайки да идентифицира името на организацията.

Кибератака наруши работата на мрежа от болници в САЩ

Министерството и JAXA все още разследват произхода на атаката и как тя може да е повредила системите на космическата агенция.

Японските медии съобщиха, че кибератаката е извършена през лятото, като полицията е разбрала за атаката и е уведомила JAXA тази есен. Пръв за инцидента е съобщил вестник Yomiuri.

Последвайте канала на

Калина Христова
179 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бояджията

2023.11.29 | 11:28

2
Ааа японският премиер на анална атака

2023.11.29 | 11:16

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини