Президентът на Южна Корея смени ръководителя на националната разузнавателна служба

  • 26 ноември 2023 16:54

  • 398
  • 1
Президентът на Южна Корея смени ръководителя на националната разузнавателна служба
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Южнокорейският президент Юн Сук-йол прие оставката на ръководителя на Националната разузнавателна служба Ким Кьо-хьон, предаде южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на президентската канцелария.

Юн прие оставките и на Куон Чун-тек, първи заместник-ръководител, както и на Ким Су-йон, втория заместник-ръководител на разузнавателната служба, съобщи канцеларията.

Външните министри на Южна Корея, Китай и Япония ще обсъдят тристранна среща на върха

Тя добави още, че Ким е работил, за да "възстанови репутацията на Националната разузнавателна служба като най-добрата агенция за сигурност и разузнаване в страната" и за да "изгради мрежа за сътрудничество с разузнавателни институции на приятелски държави" по време на период на административни промени. 

Бившият дипломат Хон Джан-уон се очаква да бъде назначен като първи заместник-ръководител и да заеме поста на действащ началник на разузнавателната служба за момента, сочи информация на президентството, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.26 | 21:05

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-----> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини