Япония поиска йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения кораб

  • 20 ноември 2023 06:47

  • 1052
  • 1
Япония поиска йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения кораб
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Япония поиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения кораб в Червено море. Последната информация е, че двама от моряците са българи.

Корабът е британска собственост, но се управлява от японски оператор. На борда няма японци, но Токио осъди отвличането и призова моряците да бъдат пуснати. Йеменските бунтовници са съюзници на Иран и врагове на Израел.

Те твърдят, че корабът е израелски. За екипажа техен говорител каза, че „с моряците се отнасяме според ислямските принципи и ценности”. Бунтовниците обясниха, че корабът е откаран до йеменско пристанище.

Йеменските хуси отвлякоха кораб в Червено море, на него има и българи

В неделя вечерта палестинската терористична групировка „Хамас” похвали бунтовниците за отвличането на плавателния съд. Пред NOVA министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира какво е известно към момента.

„По непотвърдена информация двама са българите на борда на отвлечения кораб, единият е капитан. Изясняваме цялата ситуация. Във всички такива случаи сме в тясна комуникация с нашите партньорски служби и тези на територията на България”, уточни той.

Последвайте канала на

Калина Христова
1052 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 13:36

1
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини