Четири дни след срутването: Десетки работници продължават да са блокирани в тунел в Хималаите

  • 16 ноември 2023 14:18

  • 2131
  • 1
Четири дни след срутването: Десетки работници продължават да са блокирани в тунел в Хималаите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Десетки работници са блокирани повече от 90 часа дълбоко в Хималаите, съобщи CNN.

Индийските власти, които се опитват да ги спасят, се обърнаха за международна помощ, свързвайки се с тайландския екип, който спаси футболен отбор за момчета от наводнена пещера през 2018 г.

40-те мъже бяха блокирани, след като тунел се срути по време на строителни работи в северен щат Утаракханд в неделя, като спасителните усилия стават все по-спешни на фона на съобщенията, че някои се разболяват.

Срути се тунел с 40 работници в Индия

Четири дни след инцидента властите долетяха с мощна бормашина от столицата Ню Делхи, за да започнат работа по спасителен тунел рано в четвъртък, докато гневът нарасна сред роднините пред входа на тунела.

Властите казаха, че проучват всички възможности да достигнат до мъжете, включително да се свържат с екипи с опит в деликатни спасителни мисии. „Получава се помощ от специални екипи от Норвегия и Тайланд“, се казва в изявление, споделено от информационен служител на област Утаркаши, Кирти Панвар. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 20:37

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини