Северна Корея разкритикува стратегията на САЩ по отношение на оръжията за масово унищожение

  • 04 октомври 2023 07:17

  • 851
  • 0
Северна Корея разкритикува стратегията на САЩ по отношение на оръжията за масово унищожение
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея разкритикува новата стратегия за противодействие на оръжията за масово унищожение на САЩ, които описват изолираната държава като една от страните, представляващи "постоянна заплаха", предаде днес централната агенция на КНДР - КЦТА, цитирана от Ройтерс.

В изявление говорител на севернокорейското министерство на отбраната обвини Съединените щати в зачестяващи ядрени заплахи по повод съвместните американски военни маневри с Южна Корея и изпращането в азиатски води на американска стратегическа ядрена подводница, посочва Ройтерс, като цитира КЦТА.

Освен това говорителят на министерството на отбраната на Северна Корея разкритикува доклада на Пентагона за стратегията, в който Китай се описва като "нарастващо предизвикателство", а Русия - като "осезаема заплаха". КНДР нарече тези определения "политическа провокация" срещу независимите суверенни държави.

Публичната версия на "Стратегията за противодействие на оръжията за масово унищожение за 2023 г." на американското министерство на отбраната гласи, че "Северна Корея, Иран и насилствените екстремистки организации остават постоянни заплахи, продължавайки да развиват оръжията за масово унищожение в преследване на повишените им възможности", пише бТА.

КНДР ще депортира американски войник, влязъл на територията на азиатската комунистическа страна

Миналата седмица КНДР записа ядрения си статут в конституцията на фона на намерението на лидера Ким Чен-ун да ускори производството на ядрени оръжия в опита си "да възпре американските провокации", както съобщи КЦТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини