Армения иска помощ от ЕС за бежанците от Нагорни Карабах

  • 30 септември 2023 16:38

  • 1437
  • 3
Армения иска помощ от ЕС за бежанците от Нагорни Карабах
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Армения е поискала от Европейския съюз помощ, за да се справи с бежанците, пристигащи от Нагорни Карабах, след като Азербайджан си върна контрола над областта миналата седмица, съобщиха от кабинета на италианската премиерка, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Нагорни Карабах е международно признат като част от Азербайджан, но е населен предимно с арменци християни, които преди три десетилетия създадоха самопровъзгласилата се Република Арцах след кървав етнически конфликт при разпадането на Съветския съюз, припомня Ройтерс.

Азербайджан отрича да има нещо общо с решението на арменците да напуснат Нагорни Карабах

В Армения са пристигнали повече от 100 000 бежанци, откакто Азербайджан започна военна операция, за да си върне контрола над Нагорни Карабах, заяви ръководителят на Агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН) късно в петък.

Армения е поискала от ЕС съоръжения за временен подслон и медицински консумативи, гласи изявление от кабинета на италианската министър-председателка, в което се добавя, че Рим работи за стабилизиране на ситуацията в региона.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1437 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Слава Украйна

2023.09.30 | 17:24

1
Армения ще получи помощ от ЕС! А Руските фашисти с какво ще помогнат?! Освен да правят конфликто ?!

2023.09.30 | 17:42

2
За да получиш трябва да си дал то така е много лесно дай като укропитеците

2023.09.30 | 18:14

3
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.------> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини