Над 50 са загиналите вследствие на пожара в Ханой

  • 13 септември 2023 19:15

  • 728
  • 0
Над 50 са загиналите вследствие на пожара в Ханой
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Броят на жертвите на големия пожар в жилищна сграда във виетнамската столица Ханой достигна 56 души, като сред загиналите има и деца. Ранени са 36 души, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на полицията от днес.

По данни на виетнамската новинарска агенция ВНА, пожарът е избухнал през нощта в девететажна жилищна сграда. ВНА информира, че пожарът е бил локализиран около 2:00 ч. след полунощ.

По-рано местните власти, цитирани от ДПА, съобщиха, че в сградата в квартала Тхан Суан са живеели около 150 души. Не е ясно обаче колко от тях са били в домовете си по време на пожара.

Огънят, който вероятно е избухнал на първия етаж на сградата по неясни до момента причини, е бил потушен, съобщават медиите, позовавайки се на полицията.

Телевизионни кадри показаха на мястото на пожара през нощта огнеборци с маркучи и стълби. Стълб от гъст черен дим се е издигал над мястото до зазоряване. Няколко от жертвите са били приети в местни болници с многобройни травми, които са получили, след като са скочили от прозорците на апартаментите си в опит да се спасят от пожара, информират местни медии, позовавайки се на Ву Хоанг Фъонг от ханойската Университетска болница.

Полицията е задържала собственика на сградата, Нгием Куанг Мин, като го обвинява в нарушаване на правилата за противопожарна безопасност. Министерството на обществената сигурност съобщи, че е започнало разследване по случая.

Министър-председателят на Виетнам, Фам Мин Чин, е посетил мястото на пожара днес и е призовал за спазване на противопожарните правила в сградите с маломерни апартаменти и в гъсто населените райони, гласи изявление на правителството.

Най-малко 11 души са загинали при пожар в жилищна сграда в Ханой

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини