Китай иска да разшири сътрудничеството си с Индонезия

  • 06 септември 2023 06:55

  • 742
  • 0
Китай иска да разшири сътрудничеството си с Индонезия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Китай иска да работи с Индонезия, за да разшири двустранното сътрудничество в различни сфери, като например зелената енергия, дигиталната икономика, биомедицината и областта на изкуствения интелект, заяви китайският премиер Ли Цян, цитиран днес от китайското външно министерство, предаде Ройтерс.

Ли Цян, намирайки се в Индонезия за среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), каза снощи на вечеря с бизнес ръководители, че те трябва да бъдат уверени в сътрудничеството, след като икономически данни станаха повод за съмнения, че в Китай има забавяне на икономиката.

Китай ще "разшири икономическата си отвореност, ще гарантира още по-голям пазарен достъп в сфери като индустрията на модерните услуги, ще брани още по-ревностно правата на интелектуалната собственост и ще създаде първокласна бизнес среда", изтъкна китайският премиер, пише БТА.

Китай с положителна нагласа за подобряването на отношенията с Ватикана

Китай се надява, че Индонезия ще съхрани отвореността на пазара си и ще гарантира честна и справедлива бизнес среда за китайските компании, каза Ли Цян.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини