Селата на проститутките в Индия: една мрачна традиция

  • 08 август 2023 15:28

  • 14521
  • 5
Селата на проститутките в Индия: една мрачна традиция
© Дойче Веле
Слушай новината Слушай новината

Проституцията е традиция в тези индийски села. В продължение на десетилетия жените тук си изкарват хляба чрез предлагане на секс услуги, пише в свой материал „Дойче Веле“.

„Бях на 15, когато започнах да разбирам за какво става въпрос. Разбрах колко сме бедни. Така започнах и аз“, разказва Рачна (името е променено по нейно желание).

Тя е на дъното на кастовата система в Индия, както и повечето хора в съседните села.

"Мариана я обесиха, Наташа я удавиха": много жени в Молдова проституират, за да изхранват децата си

„Малките ми братя и сестри постоянно трябваше да просят. Никога не сме имали нормална къща, нямаме земя, нямаме имоти. Нищо“, добавя тя. 

Подобно на мнозина в селото, всички те имат дългове, заради които други жени от семейството й са принудени да проституират. На 15 години Рачна поема „занаята“ от майка си.

„Стана ми ясно, че това е единственият начин да изкарваме пари и да оцелеем. Един ден ѝ казах: „Не искам ти да се занимаваш с това“. Аз ще се погрижа. Оттук-нататък аз ще издържам семейството“.

Парите са важни в този район и носят признание от мъжете. „Тези, които печелят пари, са силни. Жените ни са силни. Те са опората на семейството, те командват“.

Съпрузи, бащи и братя участват в секс търговията. Те действат като сутреньори, но и се грижат за децата. Така е от доста време. Подобни села има из цяла Северна и Централна Индия. Преди са били населени от номади, изкарващи хляба си като танцьори и жонгльори. По време на британското колониално управление им забраняват този начин на живот. Стереотипите, обаче, са живи и до днес.

Намирането на редовна работа е почти невъзможно за жени като Рачна. Това е порочен кръг, изпълнен с насилие.

„Когато бях много малка, имах клиент в Мумбай, който се отнесе ужасно с мен. Не ми плати дори. Преби ме, цялата бях в синини. Даже ми взе дрехите. Тичах след него, но не можах да си ги върна", разказва жената.

"Готова съм да стана втора, трета или четвърта жена": Многоженството се разпространява все повече в Таджикистан

Стотици хиляди жени имат съдбата на Рачна, а тази стара практика продължава и днес.

Гуду Нагар се бори да прекъсне този цикъл. Той е работил усилено, за да стане учител. И казва: ключът е в образованието. „В някои семейства вече се виждат резултати. Едно момиче дори успя да си намери работа в полицията в Джайпур – най-близкия голям град“. Друго семейство има няколко деца с медицински професии. Едно от момчетата е лаборант. Две момичета учат. Една от тях се готви за лекар. В тези семейства нито една жена не е секс работничка“.

Последвайте канала на

Дойче веле
14521 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Аврам

2023.08.08 | 17:29

4
И тук забраниха животновъдството да ядем Скакалците на ЕС
Просто човек

2023.08.08 | 20:16

5
Путински боклук, изчезвай в Блатото

2023.08.08 | 17:08

1
В английските колонии е така.

2023.08.08 | 17:15

3
Руски колонии няма.
Хан Крум

2023.08.08 | 17:11

2
И в руските колонии е същото, че даже и по зле.

Добави коментар

Водещи новини