Жена почина, след като в продължение на години консумира само екзотични плодове

  • 02 август 2023 13:50

  • 30766
  • 0
Жена почина, след като в продължение на години консумира само екзотични плодове
© Instagram

Рускинята Жана Самсонова, на 39 г., е починала миналия месец вследствие на недохранване, съобщиха световни агенции.

Самсонова, която живееше в Тайланд, създаваше съдържание за социалните мрежи, в които акцентираше – парадоксално – върху здравословния начин на хранене.

След смъртта ѝ лекари и диетолози споделиха, че трагичният край е настъпил, защото организмът ѝ не се е снабдявал с нужните хранителни вещества предвид факта, че в последните години Самсонова е приемала главно екзотични плодове.

Рускинята, която се подвизаваше с псевдонима Zhanna D'Art в социалните мрежи, е консумирала единствено плодове, кълнове от слънчогледово семе, плодови смутита и сокове.

Веганството - тренд, който привлича все повече хора

Виждам как тялото ми и умът ми се трансформират всеки ден. Обичам своето ново Аз и никога няма да се върна към предишните си навици на хранене, пишеше и обясняваше Самсонова в публикациите си в Инстаграм.

Тя популяризираше суровата веганска диета, известна още като сурово веганство. Този тип диета се състои от консумация на храна като плодове, зеленчуци, семена и бобови растения, независимо дали са в естествено състояние или приготвени при по-малко от 44 градуса – температура, при която те биха загубили основните си елементи като витамини, минерали, хранителни вещества и различни ензими, които се съдържат в тях.

Последвайте канала на

Novini.bg
30766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини