Япония пуска специални облигации в подкрепа на децата

  • 01 юни 2023 16:55

  • 230
  • 0
Япония пуска специални облигации в подкрепа на децата
©
Слушай новината Слушай новината

Япония ще направи преглед на реформата на паричната си политика през финансовата година, която започва през април 2024 г., съобщи днес японското издание "Асахи", което се позовава на проект на правителствен документ, предаде Ройтерс.

Държавата с най-големи дългове сред развитите страни се стреми да постигне първичен бюджетен излишък през финансовата 2025 г., но тази цел изглежда илюзорна на фона на редицата заеми, които изтегли по време на пандемията от коронавирус, за да финансира мерките в подкрепа на икономиката си, отбелязва агенцията. 

Същевременно японският премиер Фумио Кишида обяви днес, че неговото правителство ще емитира специални облигации, за да получи средства, с които до 2030 г. да финансира програми в подкрепа на децата. Тази цел идва на фона на резкия спад на дела на младите хора сред населението на Япония, пише Ройтерс, цитирани от БТА.

Японец почина след катастрофа на обходния път на Габрово

Правителството планира да заделя по 3,5 трилиона йени (25,92 милиардо долара) годишно през следващите три години за програмите в подкрепа на децата и юношите, вариращи от детски надбавки за родителите до помощи за висше образование.

Калина Христова
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини