Японският премиер Фумио Кишида обяви, че е готов да се срещне с Ким Чен-ун

  • 27 май 2023 14:08

  • 706
  • 4
Японският премиер Фумио Кишида обяви, че е готов да се срещне с Ким Чен-ун
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че е готов да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, за да се опита да разреши въпроса с отвличанията на японски граждани през 60-те и 70-те години на миналия век, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Решен съм да се срещна лице в лице с Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, без никакви предварителни условия", заяви Кишида на посветена на този въпрос среща в Токио.

През 2002 г. Пхенян призна, че е отвлякъл 13 японски граждани десетилетия преди това. По-късно петима отвлечени и техните семейства се върнаха в Япония, като заявиха, че останалите са починали. 

Мъж хвърли бомбичка по японския премиер на предизборен митинг

Токио обаче смята, че са били отвлечени 17 японски граждани и продължава да разследва съдбата на тези, които не са се завърнали, посочват японски медии.

Филип Епитропов
706 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЯПОНИЯ ОТКАЗА

2023.08.11 | 05:00

4
ДА НАПАДНЕ СССР И ЗАТОВА ЧИ ФУТИТЕ ИМ МЕТНАХА БОМБИТЕ ЗА НАКАЗАНИЕ. БЕЛАРУСИТЕ ПА ГИ ГОРЕХА ЖИВИ ПО СЕЛАТА, ПАК ЗА НАКАЗАНИЕ. ЗАТОВА youtube. com/watch?v=5NVVaJcaqr8

2023.05.27 | 15:44

3
Платените от САЩ тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 34 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат 4 военни окупациони военни бази. Родината ни и е платила с много злато на Дънди Прешънс. После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници на летците им убийци ,а Англия е била в съюз със същия Хитлер . Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Manolov

2023.05.27 | 15:30

2
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро
Ай ся

2023.05.27 | 14:18

1
Ще гледаме карате!

Добави коментар

Водещи новини