Екзекутираха мъж за трафик на 1 кг канабис

  • 26 април 2023 09:45

  • 6667
  • 1
Екзекутираха мъж за трафик на 1 кг канабис
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител на семейството му, въпреки молбите за помилване, отправени от роднините и близките му, както и от активисти, предаде Ройтерс.

46-годишният Тангараджу Супиах беше осъден за подбудителство за трафик на малко над 1 кг канабис през 2013 г., което е два пъти повече от прага за смъртно наказание в града-държава, която е известна със строгите си закони за наркотиците, уточнява БТА.

Кокила Анамалай, сингапурски правозащитник представляващ семейството, потвърди, че Супиах е бил екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилване в навечерието на екзекуцията.

Сингапурското правителство не отговори веднага на молбата за коментар.

Тази седмица британският милиардер Ричард Брансън, известен противник на смъртното наказание, заяви, че присъдата срещу Супиах не отговаря на стандартите за наказателна присъда, тъй като той не е бил близо до наркотиците, когато е бил арестуван.

Иран осъди на смърт бивш зам.-министър, признат за виновен в шпионаж в полза на Великобритания

В отговор на това правителството заяви, че Брансън разпространява лъжи и не уважава съдебната система на страната, като добави, че съдилищата са прекарали повече от три години в разглеждане на делото и твърденията на Брансън са "очевидно неверни".

Виолета Симеонова
6667 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.26 | 11:00

1
Кнабисът не е наркотик.. Мвр ви го пласира все пак.

Добави коментар

Водещи новини