Северна Корея е спряла да отговаря на обаждания от Южна Корея

  • 10 април 2023 16:07

  • 798
  • 1
Северна Корея е спряла да отговаря на обаждания от Южна Корея
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея е спряла да отговаря на рутинните обаждания на Южна Корея, които се осъществяват по преки комуникационни канали, заяви южнокорейското министерство на отбраната, цитирано от ДПА.

Не станаха ясни причините за липсата на отговор на обажданията, които обикновено се състоят два пъти дневно. Военните канали за връзка също са били засегнати, съобщи южнокорейското министерство на отбраната и се смята, че Северна Корея е прекъснала контакт едностранно.

Тъй като нито една от страните няма посолство или офис в другата, за да се състои двустранна връзка, трансграничните разговори полагат основата за общуване и служат за средство за провеждане на срещи. Също така имат за цел да предотвратят всякакви военни спорове.

Връзката е била прекъсва и преди или защото Северна Корея е спирала да отговаря на обаждания, или по технически причини.

Северна Корея е извършила изпитание на подводна стратегическа оръжейна система

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров расте. Наблюдатели смятат, че прекъсването на връзката може да е отговор от страна на Севера на съвместните военни учения, провеждани между САЩ и Южна Корея.

Северна Корея неотдавна започна поредица от изпитания на ядрени ракети, като не обърна внимание на наложените санкции от ООН. След известно прекъсване САЩ и Южна Корея възобновиха съвместните военни маневри, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.04.10 | 16:45

1
Това е повод да си извадя вибратора от анала , и да го оближа.

Добави коментар

Водещи новини