Ким Чен-ун заповяда ядрено превъоръжаване на Северна Корея

  • 28 март 2023 08:16

  • 850
  • 1
Ким Чен-ун заповяда ядрено превъоръжаване на Северна Корея
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

В понеделник севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, инспектира Института за ядрени оръжия на КНДР, където наблюдава инсталирането на бойни глави на балистични ракети, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦНА).

"Той отбеляза, че институтът  трябва визионерски да разшири производството на ядрени материали за оръжия, за да изпълни изцяло плана на Централния комитет на партията за постепенно увеличаване на ядрените арсенали.

Това трябва да бъде стимул за продължаване на развитието на производството на мощни ядрени оръжия", се казва в изявлението.

Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, "оформи задачите, които стоят пред института и цялата област на ядрената енергетика", допълва агенцията.

"Ако сме напълно готови да използваме ядрените си оръжия по всяко време, ядрените оръжия никога няма да бъдат използвани.

Ако притежаваме мощни и превъзхождащи ядрени сили отвъд въображението, врагът ще се страхува от нас и няма да смее да посяга на националния ни суверенитет, система и народ", цитира КЦНА думите на лидера на КНДР.

Отбелязва се, че Ким Чен-ун е бил информиран и за прилагането на Държавната комбинирана информационна система за контрол на ядрените оръжия "Хаекбангашое", използвана в неотдавнашното комбинирано тактическо учение, симулиращо ядрена контраатака.

Северна Корея е изпробвала нов подводен дрон, способен да предизвика "ядрено цунами"

Десислава Станева
850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бояджията

2023.03.28 | 12:06

1
Респект

Добави коментар

Водещи новини