Пекин: САЩ доставят оръжия на бойното поле в Украйна, а не Китай

  • 20 март 2023 11:32

  • 1301
  • 3
Пекин: САЩ доставят оръжия на бойното поле в Украйна, а не Китай
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Китайското външно министерство заяви днес, че САЩ, а не Китай, доставят оръжия на бойното поле в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10638

Говорителят на китайското дипломатическо ведомство Ван Вънбин направи това уточнение на брифинг в отговор на въпрос относно американски източници, според които китайски боеприпаси са били използвани в Украйна от руските части.

В отговор на друг въпрос за издадената заповед за арест на руския президент Владимир Путин от Международния наказателен съд (МНС) Ван Вънбин посочи, че МНС трябва да заеме точна и справедлива позиция.

Русия приветства готовността на Китай да помогне за разрешаване на кризата в Украйна

Говорителят на външното министерство в Пекин допълни, че Китай ще продължи да има обективна и справедлива роля по отношение на кризата в Украйна и да играе градивна роля в мирните преговори.

Константин Тодоров
1301 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хохохохохох :))))))))

2023.03.21 | 06:49

3
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, специалната военна операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... Трагикомедия с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 години... Грандиозен срам за украинците и американците е това - грандиозен...
Тенев

2023.03.20 | 13:12

2
Ами то си е така......
...,,

2023.03.20 | 12:28

1
6мьрт...на.....американците

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини