Северна Корея изстреля балистична ракета преди срещата на върха между Южна Корея и Япония

  • 16 март 2023 05:56

  • 400
  • 1
Северна Корея изстреля балистична ракета преди срещата на върха между Южна Корея и Япония
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея изстреля днес балистична ракета с голям обсег към Източно море, съобщиха военните в Сеул, часове преди лидерите на Южна Корея и Япония да се срещнат, за да обсъдят заплахите от Пхенян и други общи предизвикателства, предаде Йонхап.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол и японският министър-председател Фумио Кишида планират да проведат днес среща на върха в Токио, на която се очаква ядрените и ракетните заплахи от страна на Севера да заемат водещо място в дневния им ред.

Нарастващите ядрени и ракетни заплахи от страна на Севера създадоха нов импулс за Сеул и Токио да преодолеят историческите си вражди и да работят заедно, за да се справят с предизвикателствата пред сигурността, отбеляза Йонхап, пише БТА.

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег

Последното изстрелване се случи на фона на продължаващото южнокорейско-американско учение "Щит на свободата". Северът окачестви учението като "подготовка за агресивна война" и заплаши да предприеме "съкрушителни" действия срещу военните дейности на съюзниците.

Росица Валентинова
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.16 | 07:17

1
Путин казва, че САЩ фабрикуват фалшиви знамена за свалянето на американски разузнавателен дрон близо до руската граница. Членове на медиите и Конгреса на САЩ призовават президента Байдън да действа сега срещу Путин. Това ни тласка опасно близо до Третата световна война.

Добави коментар

Водещи новини