Южна Корея и САЩ започнаха най-мащабните си съвместни военни маневри за последните 5 години

  • 13 март 2023 09:33

  • 466
  • 1
Южна Корея и САЩ започнаха най-мащабните си съвместни военни маневри за последните 5 години
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Южна Корея и САЩ започнаха днес най-мащабните си съвместни военни маневри от пет години насам въпреки заплахите на Северна Корея, обявила часове по-рано, че е изстреляла от подводница две крилати ракети, предаде Франс прес.

Вашингтон и Сеул засилиха сътрудничеството си в отбраната с оглед нарастващите заплахи от страна на Пхенян и зачестилите през последните месеци изпитания на оръжия в КНДР, пише БТА.

Американско-южнокорейските маневри "Фрийдъм шийлд", които ще продължат най-малко десет дни, ще бъдат фокусирани върху "развитието на средата на сигурността" поради засилената агресивност на Северна Корея, заявиха съюзниците.

В началото на март севернокорейската армия каза, че преди "Фрийдъм шийлд" специалните сили на Вашингтон и на Сеул ще организират военно учение "Тийк найф" – симулация на прецизни удари по ключови обекти в Северна Корея.

САЩ проведоха двустранни военновъздушни учения с Южна Корея и Япония

Всички тези учения предизвикват гняв у Пхенян, който вижда в тях генерална репетиция за нахлуване на територията му или за сваляне на севернокорейския режим.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
466 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tiq

2023.03.13 | 11:27

1
тия постоянно тракат с оръжие, после реват, че ким и той в отговор трака

Добави коментар

Водещи новини