В Казахстан от днес влизат в сила по-строги миграционни правила

  • 27 януари 2023 06:58

  • 323
  • 1
В Казахстан от днес влизат в сила по-строги миграционни правила
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Казахстан от днес влизат в сила нови правила за влизане и пребиваване на имигранти, които ще важат и за граждани на страни от Евразийския икономически съюз, предаде ТАСС.

Измененията в миграционното законодателство бяха утвърдени от казахстанското правителство на 17 януари.

По силата на новите правила имигрантите, които са пристигнали в Казахстан, без да трябва да получават виза, могат да останат на казахстанска територия 30 календарни дни след пресичането на държавната граница и общо 90 календарни дни за всеки период от 180 календарни дни.

Бившият казахстански президент вече е изписан от болница

За гражданите на страните от Евразийския икономически съюз е предвидено да могат законно да останат в Казахстан 90 календарни дни след пресичането на границата и общо 90 календарни дни за всеки период от 180 календарни дни.

Досега за имигрантите, които пристигат без визи, и за гражданите на страни от Евразийския икономически съюз нямаше ограничение за период от 180, като при изтичане на позволения срок на пребиваване те можеха да излизат от Казахстан и след това да се връщат в страната, като при всяко завръщане срокът на пребиваване започваше да тече отначало.

Новите правила няма да важат за хората, които пристигат в Казахстан с виза, и за тези, които се намират на нейна територия с разрешение за временно пребиваване. 

Росица Валентинова
323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.27 | 07:36

1
Руските копелдаци озбягали от мобилизацията гризнаха дървото.

Добави коментар

Водещи новини