Индия забранява "фалшивите новини" в социалните мрежи

  • 18 януари 2023 18:11

  • 350
  • 1
Индия забранява "фалшивите новини" в социалните мрежи
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Индийското правителство възнамерява да забрани "фалшивите новини" в социалните мрежи, съобщава БТА, цитирайки негов проект.

Това е най-новото от поредица предложения на кабинета на премиера Нарендра Моди, които са възприемани като опит за ограничаване на влиянието на големите технологични компании. То предвижда държавни органи да имат право да блокират всяко съдържание, което сметнат за невярно.

На самите социални мрежи и посредници като интернет доставчиците ще бъде възложена отговорността да премахват такива "фалшиви новини".

Индия е напът да измести Китай като най-многолюдната държава в света

През октомври индийското правителство обяви, че ще бъде създадена комисия, която да разглежда сигнали на потребители за модериране на съдържание от страна на платформите, припомня Ройтерс. Компаниите собственици на социални мрежи вече бяха задължени да назначат специални служители, които да разглеждат такива жалби, както и администратори, отговарящи за сътрудничеството с правоприлагащите органи.

Индийското правителство много пъти е влизало в спорове с различни платформи, когато не са изпълнявали исканията му да премахнат съдържание, което според него е невярно, или акаунти, обвинени, че разпространяват дезинформация. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 23:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини