Видни привърженици на талибаните започнаха да купуват сини значки за верификация в Туитър

  • 18 януари 2023 09:19

  • 395
  • 3
Видни привърженици на талибаните започнаха да купуват сини значки за верификация в Туитър
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Самопровъзгласилият се талибански генерал Мубийн Хан получи синя значка за верификация в Туитър срещу абонамент от осем долара, предаде ДПА.

„Поздравления! Илон Мъск категорично обеща, че всичко ще е наред“, написа Хан днес в Туитър, след като получи синия знак, очевидно доволен от новата политика спрямо верификацията, която наложи новият собственик на социалната мрежа. Хан е спорна фигура сред талибаните и понякога използва акаунта си, който има повече от 400 000 последователи, за да се застъпва за въпроси от правата на жените до образованието.

Редица видни привърженици на талибаните наскоро също започнаха да плащат за синия знак до името си в Туитър.

Точно след като бе верифициран, друг привърженик на талибаните на име Кари Омари Логари написа на своите 122 000 последователи в Туитър, че вече „официално талибанското правителство на Афганистан ще бъде признато по света“

Една от промените, които Мъск представи, след като през ноември купи Туитър за 44 милиарда долара, бе да позволи на всеки, който плати таксата на абонамента, да получи верифициран акаунт.

Талибаните променят учебните програми по журналистика в Афганистан

Преди това известни личности, политици, журналисти и други публични личности трябваше да предоставят доказателство за идентификация, преди да получат синия знак за верификация.

Талибаните, които са на власт в Афганистан от август 2021 г., са широко познати в социалната мрежа. Преди време афганистанците поискаха платформата да блокира талибаните, които са критикувани в цял свят заради силното ограничаване на правата на жените, наред с други неща.

След много критики наскоро Туитър премахна синята значка на най-малко три официални лица на талибаните, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
395 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:41

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.18 | 09:30

2
ТАЛИБАНСКАТА СОЦИАЛНА МРЕЖА

2023.01.18 | 09:29

1
затова купи туитър да го ползва за талибански работи

Добави коментар

Водещи новини